WEGAŃSKA OWSIANKA

WEGAŃSKA OWSIANKA

Jedzenie zupy warzywnej na śniadanie, to zbyt duże wyzwanie jak na razie? Może warto zacząć od czegoś równie pysznego i rozgrzewającego. Oto i ona! Wegańska owsianka bez glutenu . Zobaczcie jak są zrobić. Smacznego!

OWSIANKA

wegańska, bez cukru, bez glutenu

Składniki:

 

– pół szklanki płatków owsianych bezglutenowych

– szklanka niesłodzonego mleka sojowego

– 90g mrożonych słodkich borówek lub innych owoców

– łyżka wiórków kokosowych

– garść namoczonych migdałów

 

Jak przygotować?

1. Do garnka wsypujemy płatki owsiane, zalewamy je mlekiem sojowym

2. Całość gotujemy pod przykryciem przez około 10 minut

3. Do garnka wrzucamy mrożone borówki

4. Całość gotujemy do około 5 minut

5. Owsiankę przekładamy do miseczki razem z wiórkami kokosowymi i migdałami

Jeśli jest dla Ciebie za mało słodka zawsze można użyć ksylitolu lub erytrolu, mi najbardziej smakuje z samymi słodkimi borówkami.

Prosto, szybko i smacznie!



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *