NALEŚNIKI BEZGLUTENOWE

NALEŚNIKI BEZGLUTENOWE

Jeśli szukacie przepisu na pyszne, sprężyste i… po prostu IDEALNE naleśniki bez glutenu, bez cukru i bez kropli mleka OTO ONE. Uwielbiam je! Ale robię je rzadko, z prostej przyczyny – nie potrafię zjeść jednego, dwóch… trzech… ba! czterech :D! Uważajcie, bo jedząc te naleśniki nie będziecie wiedzieć co oznacza słowo: umiar!

NALEŚNIKI

bez glutenu, bez cukru, bez mleka

Składniki:

– pół szklanki mąki gryczanej

– pół szklanki mąki jaglanej

– 1/5 szklanki mąki ziemniaczanej

– 1,5 szklanki mleka sojowego

– pół szklanki mleka kokosowego

– wiejskie jajko

– szczypta soli

– olej rzepakowy do smażenia

Jak przygotować?

1. To proste! wszystkie składniki (oprócz oleju rzepakowego) miksujemy w misce.

2. Lejące się ciasto przelewamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju rzepakowego.

3. Pysznie smakują z musem jabłkowym!



5 thoughts on “NALEŚNIKI BEZGLUTENOWE”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *